Bodrum Next Ltd

Om oss

Informasjon

Bodrum Next er et Tyrkisk registrert firma etablert i 2003 og har alle rettigheter til omsetning/bygging/renovering av hus i Tyrkia. Selskapet eies av to nordmenn (90%) og en tyrker. Vår tyrker har ansvar for regnskap, kontoførsel kunder og alle offisielle dokumenter. Han snakker flytende engelsk. Under selskapet drives en serviceavdeling som tar hånd om alle praktiske forhold til våre kunder. Vår fast ansatte dyktige handyman ordner det meste.

Hvorfor Tyrkia?

Flere norske eiendomsmeglere mener Tyrkia er landet med størst prisøkningspotensiale i Eoropa og rundt middelhavet. Bodrum nevnes spesielt som det beste området. Tyrkia har god økonomi i sterk vekst og har ambisjoner sett 10 år frem å bli blandt de 10 beste nasjoner i verden. Videre har de kanskje den enkleste kjøpsprosedyre i Europa. Først godkjennelse av det militære (ca.6-8 uker), deretter utstedelse av skjøtet på to dager. Omkostningene er svært lave: 3% av kjøpesum som dekker alle utgifter for prosessen. Noe av det viktigste er det skattemessige. Etter fire år er det null skatt til Tyrkia. Fra 1-4 år er skatten alikevel svært lav. Skatt til Norge er etter gjeldende regler. Arveregler i Tyrkia er ganske lik Norge – rett nedadstigende. Personlige arvebetingelser kan også tinglyses i Tyrkia. Gjennomsnitlig husforsikring ligger på ca. Nok 1.200,- inkl. inventar. Strømpris: litt under Nok 1,-pr.kwh. Å gå ut å spise er svært rimelig. Det tyrkiske kjøkken er rangert som nr.3 i verden. Kriminalitet bør også nevnes- lavest pr. capita i Europa. Her kan man trygt ferdes på stranda og ikke være nærvøs hverken for sine håpefulle eller verdisaker som ligger ved solstolen.

HVORFOR BODRUM?

Bodrum er tyrkernes favorittsted. Kanskje eier tyrkere 90% av alle feriehus her. Derfor er ikke Bodrum en Europeisk turistmaskin for huskjøpere. De fleste tyrkere her kommer fra Istanbul, har god økonomi, er svært omgjengelige og lever som europeere. Kanskje bor det 50 norske familier her spredt rundt halvøya og alle stortrives. Bodrum er kjent for mange severdigheter og for sin frodige halvøy med flotte bukter og viker rundt hele halv øya, ypperlig for båtutflukter (gjerne private). Luftfuktigheten her er svært behagelig sammenlignet med f.eks. Alanya/Antalya. En fin nordlig vind gjør oppholdet svært behagelig for oss nordboere. Mange astmatikere, revmatikere o.l. reiser hit for sine plager, og oppnår gode resultater etter kort tid. Her er det fine temperaturer i sjø og vann fra april til desember og hele året for de som tåler litt under 20gr i sjøen. Neste år vil hele tre charter operatører fly direkte fra Norge til Bodrum.